Μυστικά για ένα άψογο καλοκαιρινό πεντικιούρ

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το πεντικιούρ και το αισθητικό του αποτέλεσμα είναι σύμμαχοι της κάθε γυναίκας, που θέλει να είναι όμορφη και περιποιημένη. Δεν υπάρχει πιο κομψό θέαμα από όμορφα νύχια, που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαιρινά σας παπούτσια! Εκτός από σεμινάρια πεντικιούρ που μπορείτε να παρακολουθήσετε σε επαγγελματική σχολή ομορφιάς, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε κάλλιστα να κάνετε ένα ολοκληρωμένο και σωστό πεντικιούρ μόνες σας στο σπίτι, προσφέροντας στον εαυτό σας στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε σχολαστικά τυχόν υπολείμματα από προηγούμενο βερνίκι νυχιών και στη συνέχεια να βυθίσετε ολόκληρο το πέλμα σε χλιαρό νερό με αιθέρια έλαια ή άλατα του πεντικιούρ. Ο συνδυασμός αυτός θα χαλαρώσει τα κουρασμένα πόδια σας και θα ενυδατώσει τα ξηρά από το ασετόν νύχια. Αφού απολαύσετε αυτή τη διαδικασία για μερικά λεπτά, τρίψτε τα δάκτυλα των ποδιών σας με μια μαλακή βούρτσα και τις φτέρνες με μια ελαφρόπετρα. Έτσι, θα απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα αλλά και πιθανές εστίες μυκήτων ανάμεσα στα δάχτυλα και τα νύχια. Επιπλέον περιποίηση θα προσφέρετε στα άκρα σας με ένα χαλαρωτικό μασάζ, αλλά και με ένα ελαφρύ scrub που θα σας τα κρατήσει απαλά για μέρες, αποφεύγοντας έτσι τις σκασμένες και ξηρές φτέρνες.

Επόμενο βήμα είναι η διαμόρφωση του σχήματος του νυχιού. Σπρώξτε με ένα ξυλάκι ή pusher το πετσάκια προς τα πίσω και κόψτε τα νύχια με ένα νυχοκόπτη. Έπειτα λιμάρετε τις άκρες για να γίνουν πιο λείες, χωρίς γωνίες και ανώμαλα σημεία. Το καλύτερο σχήμα που μπορείτε να δώσετε στο νύχι σας είναι το τετραγωνισμένο, αφού έτσι δεν υπάρχει περίπτωση το νύχι να μπει μέσα στο δέρμα και να σας πονάει μεγαλώνοντας.

Αφού έχετε κάνει τα παραπάνω βήματα, ήρθε η ώρα του βερνικιού νυχιών. Το καλό με το πεντικιούρ είναι ότι σε αντίθεση με το μανικιούρ, μπορεί να κρατήσει ακόμα και εβδομάδες, αφού τα νύχια των ποδιών μεγαλώνουν πολύ πιο αργά και δεν έρχονται σε επαφή με διάφορα αντικείμενα όπως τα χέρια, άρα το βερνίκι δεν ξεφτίζει. Γι’ αυτό το λόγο σπάνια οι γυναίκες επιλέγουν κάποιο ημιμόνιμο βερνίκι ή τεχνητά νύχια για τα πόδια τους.

Ωστόσο, αν φοράτε στενά παπούτσια ή αν πρόκειται να μπείτε στη θάλασσα, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε τη λύση των ακρυλικών νυχιών, των νυχιών με τζελ ή της ημιμόνιμης βαφής CND Shellac και να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία τεχνίτη νυχιών που έχει αποφοιτήσει από αναγνωρισμένη σχολή nail art. Κατά τα άλλα, η επιλογή του χρώματος είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση.

Share this post

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *