Μαθήματα πεντικιούρ!

Η χρησιμότητα των μαθημάτων πεντικιούρ

Τα μαθήματα πεντικιούρ, καθώς και γενικότερα τα μαθήματα ονυχοπλαστικής, κρίνονται ως απαραίτητα για οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί σοβαρά στον τομέα αυτό. Πόσο μάλλον εάν επιθυμεί να πραγματοποιήσει καριέρα, είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε ως υπάλληλος σε μια επιχείρηση ομορφιάς. Άλλωστε στην εποχή μας τα περισσότερα επαγγέλματα απαιτούν τη θεωρητική υποδομή, ώστε μέσω αυτής να αναδειχτούν οι δεξιότητες του ατόμου.

Το πεντικιούρ, στο θέμα της περιποίησης των νυχιών, έχει την ιδιαιτερότητα ότι σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι θεραπευτικό και όχι μόνο καλλωπιστικό. Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την ομορφιά των ποδιών, αλλά συχνά με την υγεία στα κάτω άκρα. Τυχόν λάθη στο κόψιμο του νυχιού ή γενικά παραμέληση και κακή φροντίδα, είναι πιθανό να προκαλέσουν σημαντικά δερματικά και παρεμφερή προβλήματα, που θα χρειαστεί να αντιμετωπιστούν με την ιατρική, ακόμα και με τη χρήση χειρουργικών μεθόδων. Υπό αυτό το πρίσμα, το πεντικιούρ αφορά και το ανδρικό φύλο και συχνά άτομα προχωρημένης ηλικίας.

Χαρακτηριστική είναι περίπτωση της ύπαρξης μυκήτων στα πόδια. Τα κάτω άκρα είναι συχνά επιρρεπή σε αυτούς τους μικροοργανισμούς. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου τα πόδια είναι περισσότερο εκτεθειμένα στους εξωτερικούς παράγοντες, που σχετίζονται με τη συμπεριφορά μας στην παραλία και προκαλούν τη συγκεκριμένη αυτή δερματοπάθεια. Συχνά όμως, οι μύκητες προσκολλούνται στα νύχια και ως αποτέλεσμα της πραγματοποίησης πεντικιούρ σε εργαστήρια αισθητικής, όταν δεν έχουν αποστειρωθεί καλά και σχολαστικά τα εργαλεία περιποίησης.

Με τον όρο ονυχοπλαστική αναφερόμαστε στην προσθετική νυχιών, αλλά και σε μια μέθοδο αποκατάστασης των ονύχων με αντιμυκητιακά προϊόντα. Χρησιμοποιείται γενικά για την αντιμετώπιση της δυσμορφίας των νυχιών. Ειδικότερα βοηθά όταν έχουμε τραυματισμό, αποκόλληση ή αφαίρεση αυτών. Τα αισθητικά αποτελέσματα συνήθως είναι πολύ θετικά. Επίσης η αλλαγή του φυσικού χρώματος των νυχιών δίχως να έχει προηγηθεί παρέμβαση, συχνά προειδοποιεί για την ύπαρξη υποβοσκουσών ασθενειών, ενίοτε σοβαρών.

Ο καλλωπισμός έχει φυσικά τη δική του σημασία. Έρχεται βέβαια μετά τα ζητήματα υγείας. Ωστόσο το πακέτο ομορφιάς των ποδιών συμπεριλαμβάνει και τα ωραία χρώματα ή έστω τα περιποιημένα και καλαίσθητα νύχια. Ακόμα και η εικόνα των καλλίγραμμων γυναικείων ποδιών μπορεί να αλλοιωθεί, έστω ελαφρώς, εάν τα νύχια είναι ατημέλητα και παραμελημένα.

Όλα αυτά τα παραδείγματα αποτελούν τρανή απόδειξη της χρησιμότητας για έναν επαγγελματία, ώστε να διαθέτει την απαραίτητη θεωρητική υποδομή στον τομέα του πεντικιούρ. Παράλληλα, στο πέρασμα του χρόνου πρέπει να παρακολουθεί σεμινάρια, ώστε να γνωρίζει τις νέες τάσεις. Σίγουρα το πεντικιούρ δεν είναι επιστήμη, έχει ωστόσο τη δική του εξελικτική δυναμική και σημασία. Συχνά μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά σε θέματα υγείας των κάτω άκρων. Χρειάζεται λοιπόν η γνώση ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα και να διατηρείται η ομορφιά στα πόδια.

Τελευταίες θέσεις για το σεμινάριο νυχιών για αρχάριους!

Μην χάσετε το τελευταίο σεμινάριο αρχάριων για αυτό το καλοκαίρι!!!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Δηλώστε συμμετοχή ΤΩΡΑ και κερδίστε έκπτωση 25%

Εκπαιδευτικό κέντρο: 19ο χλμ. Λ. Σπάτων
Αρχικό Κόστος: 920€ (Τελική τιμή με έκπτωση: 690€)
Διάρκεια: 85 ώρες (4μιση εβδομάδες)
Ημέρες διεξαγωγής: Δευτέρα–Τετάρτη–Πέμπτη, 10:00–16:00

Μυστικά για ένα άψογο καλοκαιρινό πεντικιούρ

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το πεντικιούρ και το αισθητικό του αποτέλεσμα είναι σύμμαχοι της κάθε γυναίκας, που θέλει να είναι όμορφη και περιποιημένη. Δεν υπάρχει πιο κομψό θέαμα από όμορφα νύχια, που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαιρινά σας παπούτσια! Εκτός από σεμινάρια πεντικιούρ που μπορείτε να παρακολουθήσετε σε επαγγελματική σχολή ομορφιάς, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε κάλλιστα να κάνετε ένα ολοκληρωμένο και σωστό πεντικιούρ μόνες σας στο σπίτι, προσφέροντας στον εαυτό σας στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε σχολαστικά τυχόν υπολείμματα από προηγούμενο βερνίκι νυχιών και στη συνέχεια να βυθίσετε ολόκληρο το πέλμα σε χλιαρό νερό με αιθέρια έλαια ή άλατα του πεντικιούρ. Ο συνδυασμός αυτός θα χαλαρώσει τα κουρασμένα πόδια σας και θα ενυδατώσει τα ξηρά από το ασετόν νύχια. Αφού απολαύσετε αυτή τη διαδικασία για μερικά λεπτά, τρίψτε τα δάκτυλα των ποδιών σας με μια μαλακή βούρτσα και τις φτέρνες με μια ελαφρόπετρα. Έτσι, θα απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα αλλά και πιθανές εστίες μυκήτων ανάμεσα στα δάχτυλα και τα νύχια. Επιπλέον περιποίηση θα προσφέρετε στα άκρα σας με ένα χαλαρωτικό μασάζ, αλλά και με ένα ελαφρύ scrub που θα σας τα κρατήσει απαλά για μέρες, αποφεύγοντας έτσι τις σκασμένες και ξηρές φτέρνες.

Επόμενο βήμα είναι η διαμόρφωση του σχήματος του νυχιού. Σπρώξτε με ένα ξυλάκι ή pusher το πετσάκια προς τα πίσω και κόψτε τα νύχια με ένα νυχοκόπτη. Έπειτα λιμάρετε τις άκρες για να γίνουν πιο λείες, χωρίς γωνίες και ανώμαλα σημεία. Το καλύτερο σχήμα που μπορείτε να δώσετε στο νύχι σας είναι το τετραγωνισμένο, αφού έτσι δεν υπάρχει περίπτωση το νύχι να μπει μέσα στο δέρμα και να σας πονάει μεγαλώνοντας.

Αφού έχετε κάνει τα παραπάνω βήματα, ήρθε η ώρα του βερνικιού νυχιών. Το καλό με το πεντικιούρ είναι ότι σε αντίθεση με το μανικιούρ, μπορεί να κρατήσει ακόμα και εβδομάδες, αφού τα νύχια των ποδιών μεγαλώνουν πολύ πιο αργά και δεν έρχονται σε επαφή με διάφορα αντικείμενα όπως τα χέρια, άρα το βερνίκι δεν ξεφτίζει. Γι’ αυτό το λόγο σπάνια οι γυναίκες επιλέγουν κάποιο ημιμόνιμο βερνίκι ή τεχνητά νύχια για τα πόδια τους.

Ωστόσο, αν φοράτε στενά παπούτσια ή αν πρόκειται να μπείτε στη θάλασσα, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε τη λύση των ακρυλικών νυχιών, των νυχιών με τζελ ή της ημιμόνιμης βαφής CND Shellac και να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία τεχνίτη νυχιών που έχει αποφοιτήσει από αναγνωρισμένη σχολή nail art. Κατά τα άλλα, η επιλογή του χρώματος είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση.

Nail art – Οι τάσεις για το καλοκαίρι του 2017

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τις πελάτισσές σας, αλλά να έχετε και εσείς οι ίδιες υπέροχα νύχια το καλοκαίρι που βρίσκεται προ των πυλών, μην επαναπαύεστε στα σεμινάρια νυχιών. Τα μαθήματα για νύχια θα σας δώσουν φυσικά τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις και θα σας εξηγήσουν τη θεωρία των χρωμάτων, για να μπορείτε να είστε σωστές τόσο στο μανικιούρ και το πεντικιούρ όσο και στην επιλογή του κατάλληλου βερνικιού νυχιών, όμως από εκεί και πέρα επαφίεται σε σας το να ενημερωθείτε για τη μόδα και να εμπνευστείτε από υπέροχες ιδέες και τις τάσεις που επικρατούν.

Από όλα τα σεμινάρια για νύχια, βάλτε οπωσδήποτε στην ατζέντα σας το σεμινάριο πεντικιούρ και μανικιούρ για εφαρμογές CND Shellac και, με βάση αυτές τις γνώσεις, ετοιμαστείτε να μεγαλουργήσετε στα νύχια της πελάτισσας σας. Άλλωστε, το καλοκαίρι τα ημιμόνιμα αλλά και τα τεχνητά νύχια είναι πολύ δημοφιλή, μιας και με το αλάτι της θάλασσας και την άμμο, κανένα άλλο βερνίκι δεν μπορεί να κρατήσει.

Τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν το καλοκαίρι του 2017 είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, τα φλούο χρώματα, όμως την έκπληξη θα κάνει το πράσινο σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις. Τυρκουάζ, παστέλ ή πράσινο του γρασιδιού κάνουν τη διαφορά και έχουν ήδη ξεκινήσει να φοριούνται πολύ. Επίσης, από πολλές γυναίκες προτιμάται όλο και περισσότερο τώρα τελευταία το άσπρο, το οποίο για χρόνια ήταν out, όμως πλέον επέστρεψε για τα καλά.

Σε αυτή τη βάση, μπορείτε να εφαρμόσετε και αυτοκόλλητα, αν έχετε παρακολουθήσει σεμινάριο τεχνητών νυχιών, καθώς η μόδα επιτάσσει τα αυτοκόλλητα να εφαρμόζονται σε πολύ μακριά νύχια, τα οποία θα συνεχίσουν να κυριαρχούν και το καλοκαίρι και μάλιστα σε γαμψό σχήμα.

Από την άλλη, όσες δεν έχετε παρακολουθήσει μαθήματα για τεχνητά νύχια μην απογοητεύεστε. Η μόδα έχει την τάση να κινείται στα άκρα και έτσι, στον αντίποδα των μακριών, μυτερών νυχιών βρίσκονται τα νύχια που είναι κομμένα σύριζα. Σε αυτά, δείχνουν πολύ όμορφα τα γεωμετρικά σχέδια, όπως οι γραμμές και οι βούλες.

Μία άλλη τεχνική, που είναι πολύ εύκολη να επιτευχθεί, είναι το δίχρωμο νύχι. Πρώτα βάφετε το νύχι με ένα χρώμα, συνήθως κάποιο σκούρο, και ύστερα περνάτε άλλη μία στρώση με κάποιο άλλο βερνίκι, πιο ανοιχτό, το οποίο το εφαρμόζετε με λίγη απόσταση από το δέρμα, ώστε να φαίνεται οριακά και η πρώτη στρώση. Αντίστοιχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική για να δημιουργήσετε ombre νύχια. Απλώς, αντί να χρησιμοποιήσετε ένα σκούρο και ένα ανοιχτό βερνίκι, θα εφαρμόσετε δύο βερνίκια που διαφέρουν ως προς την απόχρωση, αλλά δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στο χρώμα.

Τέλος, μην εκπλαγείτε με τις γυναίκες που θα προτιμήσουν νύχια σε nude χρώματα. Άλλωστε, αυτή η επιλογή είναι πολύ χρήσιμη για τις μέρες των διακοπών, όταν καμία γυναίκα δεν θέλει να ανησυχεί μήπως της ξεφτίσει το χρώμα. Έτσι, με ένα καλό μανικιούρ και ένα ουδέτερο χρώμα γνωρίζει ότι κανένα ατύχημα δεν θα φανεί έντονα και τα νύχια της θα δείχνουν όμορφα υπό όλες τις συνθήκες.

Μονοήμερο σεμινάριο CND Shellac

Γίνετε πιστοποιημένος επαγγελματίας των εφαρμογών Shellac από την εταιρεία CND και μάθετε όλα τα μυστικά του Shellac – του αυθεντικού χρώματος νυχιών που διαρκεί 14+ ημέρες.

Ημερομηνία: Τρίτη 16 Μαϊου 2017

Έναρξη: 10:00

Εκπαιδευτικό κέντρο: 19ο χλμ. Λεωφ. Σπάτων, Σπάτα Αττικής

Κόστος: 160€ (τελικό με ΦΠΑ)

Διάρκεια: 5 ώρες

Πιστοποίηση: Μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση από την CND.

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν:

1. Τα μυστικά για επιτυχημένη εφαρμογή (και όχι μόνο), του CND Shellac

2. Nail art με CND Shellac και Additives

Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες:

  • Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρέχονται δωρεάν από το εκπαιδευτικό μας κέντρο
  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ελεύθερα νύχια

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ